Genbrugelige | 24 måneders garanti | Bionedbrydelige

Genbrugelige | 24 måneders garanti | Bionedbrydelige

Søg Søg

Er kørsel i mørke et problem? Du er ikke alene..

Når vi kommer ind i de mørke efterårs- og vintermåneder, oplever mange, at de får sværere ved at se under bilkørsel, og nogle foretrækker helt at undgå at køre bil, når det er mørkt.

Personer med synsproblemer er især afhængige af deres briller i dårlige lysforhold. Nogle oplever først, at de har problemer med synet, når lysforholdene er begrænsede. Vi vil her se på betydningen af at køre med briller i dårlig belysning og give dig nogle nyttige tips til sikker kørsel i mørke.

Kørsel i dårlig belysning

Dårlig belysning, som vi ofte oplever om efteråret og vinteren, kan skabe farlige situationer på vejene. Regn, tåge og mørke gader og landeveje gør det svært at se forhindringer og andre køretøjer i god tid. Hvis du samtidig har synsproblemer, kan dette forværre situationen betydeligt. Briller er her et vigtigt redskab for at forbedre synet og dermed sikkerheden under kørsel.

Personer med synsproblemer er afhængige af briller for at korrigere deres syn. Briller hjælper med at fokusere på fjerne eller nære objekter, og de af afgørende for at opretholde et klart og skarpt syn på vejene, især når lysforholdene er dårlige.

Hvordan kan briller forbedre sikkerheden under kørsel i dårlig belysning?

Briller hjælper med at reducere blænding. Når du kører om natten eller i regnvejr, er blænding fra modkørende bilister og gadelamper almindeligt. Briller med antirefleksbelægning kan reducere denne blænding, hvilket giver dig bedre udsyn og mindsker risikoen for ulykker.

Derudover forbedrer briller også kontrasten. I dårlig belysning kan vejskilte, fodgængere og andre køretøjer være vanskelige at se. Briller kan forbedre kontrasten og gøre det lettere at opdage disse i tide, hvilket er afgørende for at undgå påkørsler og andre farlige situationer.

Ekstra forholdsregler ved kørsel i mørke

Når du kører i mørke eller anden dårlig belysning, er det vigtigt at tage ekstra forholdsregler for at forbedre sikkerheden. Bruger du briller, kan dårlig pasform forværre synsproblemer og reducere komforten under kørsel. Sørg derfor for, at dine briller er behagelige at have på og selvfølgelig med den korrekte styrke. Vores øjne ændrer sig med alderen, så de skal løbende tjekkes og justeres.

Udover antirefleksbelægning på brillerne hjælper rene og intakte forruder og forlygter også med at reducere blænding. Kør med lavere hastighed og større afstand til de forankørende for at få længere tid til at reagere, og vær opmærksom på vejskilte, cyklister, og fodgængere, som kan være sværere at se i dårlig belysning – og på landevejene rådyr, som typisk krydser vejene ved skumringstid.

De korrekte briller

Hos Carlottas Village hjælper vi dig gerne med at finde de helt rigtige briller til din smag og dine behov. Er du i tvivl om, hvilke briller der klæder dig, vil vi anbefale dig at se vores guide til hvilke briller, der klæder forskellige ansigtsformer.


Shop Carlottas Village briller

Search

Skift sprog